Særlig etter stor vektnedgang er det vanlig at setet siger ned og blir slapp. Da kan setet løftes opp til en mer normal posisjon ved hjelp av et seteløft. Operasjonen kombineres oftest med fettsuging av hofter/ryggputer. Volumet til setet endres ikke da det ikke tilføres ekstra vev, men bare et løft.

Ved et seteløft fjernes hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av setet. Operasjonen etterlater et horisontalt arr som strekker seg fra hoftekam til hoftekam i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av setet. Arret plasseres slik at det normalt ikke er synlig ved bruk av bukser. Bredden på arrene varierer fra person til person, men med moderne kirurgisk teknikk vil de fleste arr fremstå som bleke streker. Noen opplever imidlertid at arrene blir noe bredere.

Resultatet av operasjonen er avhengig av hudkvaliteten. Dersom man har dårlig elastikk i huden kan setet falle noe ned med tiden. For å kunne gjøre operasjonen må du være normalvektig og ha en stabil vekt.

Etter operasjonen vil det være stramt på nedre del av ryggen mot setet der det er sydd. Du må derfor unngå å bøye deg fremover de første 3 ukene da det ellers drar i arrene og kan øke risiko for infeksjon. Første uken må du være så rett i ryggen som mulig og unngå bøy i hoften. Når du sitter må du ligge bakover og være forsiktig når du reiser deg opp. De to neste ukene kan du bøye litt mer fremover, men ikke så det strammer i arret. Etter 3 uker kan du være i normal daglig aktivitet, men vent med trening og tung fysisk aktivitet i 6 uker.

Plastisk kirurgi

Alero Helse er en seriøs tilbyder av kosmetiske inngrep og plastisk kirurgi. Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.