Nedre mageplastikk (minimageplastikk)

Ved nedre magelastikk strammes huden nedenfor navlen ved at det fjernes en hudfold i nedre del av magen. Nedre mageplastikk er et relativt lite inngrep som hos de fleste gir lite smerter etter operasjonen, og rekonvalesenstiden er vanligvis kort. Operasjonen gir et horisontalt arr nedenfor trusekanten. Inngrepet kan gjerne kombineres med fettsugning av mage og hofter. Ved stygge arr etter keisersnitt med fold over arret, er nedre bukplastikk en god måte å korrigere dette på. Hvis man har løs hud over navlen vil ikke dette korrigeres og man bør da heller gjøre en full bukplastikk. Ved en nedre bukplastikk kan man ikke korrigere glipper mellom de rette magemusklene slik som ved en full bukplastikk.

Full bukplastikk

Ved full bukplastikk fjernes løs hud både over og under navlen. I tillegg til at magen strammes vil ofte man oppnå et løft av venusberget. Arret havner horisontalt under trusekanten samt et lite arr rundt navleåpningen. Det nederste arret er vanligvis noe lenger ved full bukplastikk enn minibukplastikk. Inngrepet kombineres ofte med fettsuging av magen samt oppstramming av magemusklene.

Fettsuging

Det er vanlig å kombinere bukplastikk med fettsuging av mage og hofter for å få en fin form på mage og midje. Unntaket er svært tynne personer med minimalt med underhudsfett. Rekonvalesenstiden forlenges ikke ved at man gjør fettsuging. Deler av fettet som fjernes kan iniseres på andre deler av kroppen, feks bryst.

Muskeloppstramming

Mange har en svekkelse i midtlinjen på magen slik at magen står ut selv om de er slanke. Dette skyldes at magemusklene har glidd fra hverandre (rektusdiastase) etter svangerskap eller tidligere vektoppgang. Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen i forbindelse med at det utføres full bukplastikk. Dette er ikke mulig ved en nedre bukplastikk.

Brokk

Brokk er en utposning av bukhinnen gjennom et svakt parti i bukveggen. Særlig navlebrokk er vanlig etter graviditet. Mindre brokk kan oftest korrigeres i forbindelse med bukplastikk.

Graviditet

Gjennomgått svangerskap er den vanligste årsaken til at man har utviklet løs hud på magen. Vi anbefaler at du venter minimum 6 måneder etter avsluttet svangerskap før du opereres. Årsaken til dette er at huden og bukveggen vil trekke seg sammen spontant etter fødsel, samt at mange går ned i vekt første tiden etter avsluttet svangerskap. Evnen til å gjennomgå nye svangerskap vil ikke påvirkes, men dersom du planlegger flere graviditeter, bør du vente med operasjon for optimalt resultat. Blir du gravid nok en gang etter en bukplastikk, kan vi fjerne overskuddshud på nytt.

Plastisk kirurgi

Alero Helse er en seriøs tilbyder av kosmetiske inngrep og plastisk kirurgi. Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.