Brystforstørrelse

Å la seg operere er et stort skritt å ta. Det er viktig at resultatet blir så bra som mulig og at det ikke blir komplikasjoner. Alero Helse sine kirurger har lang erfaring med estetisk kirurgi og bruker kun de protesene som har vist de beste resultatene i medisinske studier.

Din reise begynner med en forundersøkelse

Under konsultasjonen vil kirugen vise deg bilder av ulike former for silikonimplantater og du vil få prøve på den aktuelle brystprotesen. Vi er opptatt av at du som pasient bestemmer form og størrelse på protesen, men kirutgen vil gi deg gode råd underveis og vil komme med sine medisinske vurderinger.

Sammen vil dere finne rett brystprotese for deg. Vi vet av erfaring at våre pasienter blir mest fornøyd med resultatet dersom de er med og bestemme form og størrelse på protesen selv!

Du får god informasjon om de faktiske forhold ut fra dine egne forutsetninger. Vi setter av rikelig tid til en samtale, minst 30 minutter, slik at du får tid til å tenke og stille spørsmål. Vår plastikkirurg vil ikke legge noe press på deg verken i den ene eller andre retning. Husk at en eventuell operasjon er ditt valg

En konsultasjon hos oss er helt uforpliktende!

De fleste kvinner har et naturlig heng i brystene som utvikler seg over tid eller kan tilkomme etter amming eller overvekt. Dersom det er for mye løs hud på brystet kan man av og til legge inn en protese for å fylle ut brystet og løfte det opp igjen. Dersom brystvevet og brystvorten henger ned over folden under brystet (ptose) må man som regel gjøre et brystløft (mastopexi) for å gi brystet et stramt utseende igjen. Dette kan også kombineres med å legge inn en protese.

Under konsultasjonstimen vil kirurgen gjøre sine vurderinger i forhold til hva han mener vil gi penest resultat.

TIlfeller hvor vi ikke tilbyr brystforstørring

Pasienter under 18 år tilbys som regel ikke kosmetiske operasjoner, herunder brystforstørring. Dersom du er under 20 år er det en fordel om en av dine foresatte er informert om inngrepet. Dersom det dreier seg om et medisinsk problem kan også yngre pasienter i noen tilfeller tilbys kirurgi.

Amming må være avsluttet minst 4 måneder før en operasjon.

Kvinner med påvist arvelig disposisjon for å utvikle brystkreft anbefales ikke brystforstørrelse.

Vi opererer ikke pasienter som er i psykisk ubalanse, er aktivt rusmisbrukere eller som har en alvorlig spiseforstyrrelse.

Brystforstørring steg for steg

Vi vet at mange har spørsmål rundt brystproteser.

Dersom du har kommet litt videre i prosessen vil du under kunne finne mer informasjon om hvordan du forbereder deg før brystoperasjonen og hva som skjer før, under og etter operasjonen.

Hvilken type brystprotese bruker dere?

Vi benytter bare brystproteser (silikonproteser) av høyeste kvalitet. Vi tilbyr selvsagt både runde og anatomiske (dråpeformede) brystimplantater. Sammen med deg tilpasser vår plastikkirurg protesene til dine bryst, slik at størrelse og form blir som du ønsker.

Vi benytter proteser fra Motiva og Mentor og tilbyr operasjon med Motiva Minimal-Scar teknikk

For mange er det av betydning at arret etter operasjon er så lite som mulig. Vi kan tilby operasjon med Motiva Minimal Scar teknikk. Her bruker vi spesielle instrumenter og teknikker slik at arr-lengden kan bli 3 cm og mindre (litt avhengig av størrelsen på silikonprotesen)

Oppfølging etter brystforstørring

Her er informasjon om hva som skjer etter, hvor lenge du må være hjemme og hvor lenge du må vente med å trene. Les mer om tiden etter brystoperasjonen her.

Komplikasjoner

Uansett hvor dyktig plastikkirurgen er og hvor riktig operasjonen utføres, kan komplikasjoner forekomme. Her finner du informasjon om mulige komplikasjoner.

Priser på brystforstørring

Prisen for operasjonen avhenger av ditt utgangspunkt, hvilke proteser du ønsker og hvilken teknikk som velges.

Fakta om brystforstørring

Vår plastikkirurg Dr. Rosenberg har lang erfaring innen kosmetisk plastikkirurgi både i Norge og fra internasjonale klinikker. Metodene vi benytter betraktes som ”state of the art” i verdenssammenheng når det gjelder moderne brystkirurgi. Det betyr at du får et resultat som er naturlig og som varer lenge.

Hvem kan gjøre brystforstørrelse?

Alle friske, fullt utviklede voksne kvinner som ikke er allergiske for bedøvelsesmidler, kan få operert inn brystproteser (silikonpupper).

Trenger man å bytte brystprotesene?

Protesene vi benytter har livstidsgaranti og skal vare. Ettersom man blir eldre vil også brystene forandre seg, og det kan bli behov for å ta protesene ut eller bytte til en annen størrelse eller form.

Kan man amme med brystproteser?

Klinisk forskning viser at det for de aller fleste er mulig å amme uten problemer for mor eller barn også etter innleggelse av proteser. All kirurgi medfører imidlertid en risiko for endringer slik at det ikke kan gis garantier. Du kan lese mer om amming med protese her.

Hva hvis jeg ikke blir fornøyd?

For oss er det helt avgjørende at våre pasienter blir svært godt fornøyd. Vi har derfor valgt å tilby garantiordninger som er blant markedets beste.

Før operasjon

Dusj

Kvelden før operasjonen og selve operasjonsdagen skal du dusje med bakteriedrepende såpe (Hibiscrub). Denne kjøper du på apoteket. Du får resept hos oss.

Håret kan du vaske med vanlig sjampo. Vær spesielt nøye med å vaske brystene, overkroppen, halsen og armhulene. Såpen skal skylles godt av med vann.

Fastende

På selve operasjonsdagen skal alle pasienter være fastende siste 6 timene før operasjonstidspunktet. Det betyr at du ikke skal spise, drikke melkeprodukter eller juice. Du må heller ikke tygge tyggegummi, suge på drops eller lignende. Du kan drikke litt vann/ saft inntil 1 time før inngrepet.

Ta med deg

Ta med deg det du synes du har behov for. Vi anbefaler lett og ledig tøy, f.eks en joggebukse og en stor og god genser eller jakke. Ta med de smertestillende tablettene som du har fått resept på og din legitimasjon. Du skal være usminket og uten smykker. Eventuelle piercinger skal fjernes fordi de kan føre til brannsår på huden i forbindelse med bruk av kirurgisk utstyr. Ta med godkjent kvittering for innbetalt beløp. Internettutskrift godtas dessverre ikke.​

Avtal henting

Avtal henting og at en voksen person er hos deg de første 24 timene etter operasjonen.

Ved brystforstørrelse kan du normalt reise hjem etter omtrent 4 timer etter den tiden du har fått angitt å møte på klinikken. Operasjonen tar om lag 1.5 time. Øvrig tid er tid til forberedelser og tid på vår oppvåkningsavdeling. Du kan ikke kjøre egen bil eller ta bussen hjem. Du bør oppholde deg innen 2 timers bilkjøring fra sykehuset den første natten.

Faste medikamenter

To uker før operasjonen må du unngå medisiner som virker inn på blodets levringsevne. Dette er medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre (Globoid, Novid, Albyl, Dispril, Globentyl), betennelsesdempende midler (antiflogistika som Voltaren, Naprosyn, Ibux mfl.) samt vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater.

Kvinner som bruker slike medisiner pga. hjerte-kar sykdom og må benytte dette kontinuerlig, tilbys ikke operasjon pga økt blødningsrisiko.

Det kommer stadig nye midler på markedet så oversikten vi her angir vil ikke være fullstendig til en hver tid. Ved konsultasjonen vil du motta en utførlig oversikt over legemidler du må unngå.

Før operasjonen må huden rundt brystet være ren, uten betennelser eller sår. Operasjonen utføres ikke om man har vært syk med for eksempel influensa, feber eller en annen infeksjon. Dette på grunn av økt infeksjonsrisiko og din egen sikkerhet. Ta kontakt med oss hvis du blir syk den siste måneden før operasjon.

Det er nødvendig å ta det rolig i minst en uke etterpå. Mødre med små barn bør ha hjelp 1-2 uker etter inngrepet. Amming må være avsluttet minst fire måneder før operasjon.

Resepter på smertestillende

Før operasjonene får du resepter på det du vil ha behov for av smertestillende. Oppsøk apotek før operasjonsdagen slik at du har med deg det som du trenger etter operasjonen.

Kosthold

Vi anbefaler et alminnelig sundt kosthold i forkant av operasjonen. Unngå hvitløk i to uker før operasjonen, pga noe økt blødningstendens.

Tobakk

Vi fraråder deg å røyke to uker før og to uker etter operasjonen da det påvirker mikrosirkulasjonen. Røyking vil påvirke arrdannelsen negativt og øker infeksjonsrisiko grunnet dårligere sirkulasjon.

Alkohol

Unngå bruk av alkohol siste 5 døgn før operasjonen.

Helseskjema

Før operasjonen må du fylle ut et helseskjema for at vi har all nødvendig informasjon om din helsetilstand. Dette får du utlevert ved konsultasjonen. Sørg for innbetaling innen 10 arbeidsdager før operasjonen.

Operasjonsdagen

Du møter kirurgen

Etter at du har kledd deg om til operasjon møter du plastikkirurgen. Han gjennomgår det dere er blitt enige om med hensyn til gjennomføringen av operasjonen. Han tegner nøyaktige mål for brystprotesene for å sikre at resultatet skal bli så perfekt som mulig.

Eventuelle verdisaker låser du inn i ditt garderobeskap og nøkkelen beholder du i lommen på morgenkåpen du får tildelt.

Du møter anestesilegen

Anestesilegen og anestesisykepleieren informerer deg om hvordan narkosen gjennomføres. Det møter også en operasjonssykepleier som skal være med å legge til rette for og assistere under operasjonen for å ivareta din sikkerhet.

Du får full narkose

Inngrepet foregår i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse slik at du sover utmerket godt uten noe ubehag. Etter operasjonen får du en god seng og ligger om lag 2 timer på oppvåkningsavdelingen hvor sykepleier passer på deg før du får reise hjem. Vi serverer mat og drikke etter operasjonen. Du kan lese mer om selve narkosen her.

Etter operasjon

Når du drar hjem fra klinikken vil du få både muntlig og skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden.

Det er viktig at du planlegger operasjonen godt, slik at du har anledning til å holde deg i ro den første uken.

Hvordan du steller deg etter operasjonen

Du kan dusje etter 3 dager, men behold tapen på sårene. Tapen kan tørkes forsiktig ved bruk av hårføner. Stingene løser seg opp av seg selv. Det er ingen sting som skal fjernes! Bruk av brystbind er individuelt, men gjennomføres ved behov oftest i 2-3 uker etter inngrepet.

Brystbindet brukes for at protesen skal sette seg pent og for å dempe hevelse. Du får beskjed om dette er aktuelt og får i tilfelle brystbind av oss etter inngrepet. Du skal benytte sports bh døgnet rundt i 3 uker etter operasjonen. Pass på at du ikke utsetter arrene for direkte sollys i de første 6 månedene etter operasjonen. Bruk av tape, bikini eller høy solfaktor er nok.

Komplikasjoner og smerte

Du vil føle deg litt trett og uopplagt de første timene etter operasjonen. Sterke smerter er uvanlige, men de fleste vil ha behov for smertestillende medisin ett til to døgn etter inngrepet. Noen få pasienter kan oppleve kvalme. Du vil få resept på medisiner som skal forebygge disse plagene. I tillegg vil du få med deg sterkere smerte- og kvalmestillende medisiner hjem.

Vi vet at plagene kan forbygges/reduseres til et minimum ved nøye dosering av medisiner. Følg derfor alltid rådene våre! Normalt må du regne med noe hevelse og smerter den første uken etter operasjonen. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding, og du bør regne med å være borte fra jobb ca 7 dager etter operasjonen om du har en kontorjobb (ca 14 dager om jobben er mer fysisk krevende).

Hvis du merker en «skvulpelyd» fra brystet eller «knitring» i huden omkring, så er dette væske eller luft. Dette er ikke farlig, og forsvinner i løpet av et par uker. De første dagene vil man kjenne seg mørbanket og føle noe spreng i brystene. Dette vil avta i løpet av den første uken. Du finner mer om komplikasjoner som kan oppstå her.

Aktivitet etter operasjonen

De første to døgn skal alle ha absolutt ro og ligge eller sitte mest mulig stille, med overkroppen høyt. En lenestol er perfekt. De neste fem dager kan du gå forsiktig oppe, men brystet må ikke få støt eller slag! Gulvvask og hagearbeid er eksempler på aktiviteter som bør unngås de første to til tre uker.

Fravær fra arbeidet er vanlig i en uke. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente 6-8 uker. Trening av bare brystmuskulaturen (armhevinger, benkpress og lignende) bør du vente med i 12 uker. Vi anbefaler å starte forsiktig, og lytt alltid til kroppen. Den første tiden bør du bare gå rolige turer. Etter tre til seks uker kan du begynne å trene forsiktig igjen. Unngå å bli riktig svett de tre-fire første ukene. Trening på ergometersykkel er bra etter fire uker. Du bør unngå aktiv jogging, svømming og aerobic de første seks ukene. Ingen massasje.

Bruk av BH

Pass på at sports BH’en sitter ordentlig omkring hele brystet og at ingen kanter gnager eller lager søkk i huden. Den skal brukes dag og natt de første 3 ukene, og deretter 3-5 uker på dagtid.

Riktig BH får du på klinikken etter operasjonen. De små bandasjene (kompressene) kan fjernes når du dusjer 3 dager etter operasjon. Det sitter papir-tape på selve såret. Papirtapen lufttørkes eller tørkes med hårføner før Bh-en settes på igjen. Teipen fjerner vi for deg når du kommer på kontroll 1 uke etter operasjon. Du skal selv deretter skifte teip ukentlig, i 4-6 måneder.

Alle som har fått innsatt brystprotese, anbefales å bruke BH så ofte som mulig. Spesielt viktig er det å ha god støtte under trening. Dette bevarer brystenes form, og hindrer at huden strekker seg.

Kontroller etter operasjonen

Etter brystforstørring kommer du som regel til oss etter 2 dager, 7 dager og 14 dager. Vi avtaler tider for kontroll før du reiser fra oss operasjonsdagen.

Et halvt år etter operasjon bestiller du selv en time til sluttkontroll hos kirurgen som opererte deg. Det er viktig at du kommer til oss etter operasjonen slik at vi får sett på deg og slik at vi kan hjelpe deg med tape, stell av operasjonssåret, hvordan du benytter brystbind og sports bh og for øvrig får sjekket at alt er i orden.

Riktig taping, bruk av brystbind og sports bh bidrar til et optimalt resultat. Før ble det anbefalt å gå til årlige kontroller, men med dagens innlegg anses dette som unødvendig. Oppsøk oss dersom du merker ubehag eller forandringer. Du kan selv gjøre egenundersøkelse av brystene, slik som helsemyndighetene anbefaler. Mammografi kan utføres, men kan suppleres med ultralyd.

Resultatet etter brystforstørrelse

De aller fleste vil få pene, naturlige bryster med normal mykhet etter brystforstørrelse. Formen på brystene vil avhenge av hvordan de så ut før operasjonen. Flere forhold spiller inn – melkekjertelens form og størrelse, mengden underhudsfett og hudens elastisitet. Brystene blir gjerne noe rundere enn de var før.

Kvinner med spinkel overkropp kan av og til få en «brå» overgang mellom huden på brystkassen og selve brystet – hvis det settes inn for store innlegg. Når du ligger på ryggen uten BH, vil ikke brystene «flyte» ut til siden slik som de ville gjort uten innlegg – særlig ikke hvis protesene er store.

Mange ønsker seg «kløft» mellom brystene – det er ikke alltid mulig å få til hvis brystene fra naturen sitter langt ute på sidene av brystkassen. Etter noen måneder pleier man ikke å merke eller tenke noe særlig på at man har brystproteser innlagt. Du skal kunne leve helt som før. Idrettslige aktiviteter, dykking og flyreiser vil ikke være forbundet med problemer.

De fleste danner så pene arr at de knapt kan sees. De er ca 3 til 5 cm lange. Noen få danner godt synlige arr. Plastring av arrene noen måneder etter inngrepet og bruk av relativt stram støtte-BH, kan forebygge synlige arr.

Har du spørsmål til bruk av smertestillende og andre medisiner etter inngrep. Du finner svar på mange av dine spørsmål her

Kontroll etter operasjon

Et brystimplantat er laget for å vare. Allikevel kan det oppstå forandringer i eller rundt brystet som er viktig å følge opp. Disse er som regel alltid helt ufarlige, men kan oppleves som et ubehag i brystet eller at brystet blir annerledes å ta på.

Har man fått satt inn brystimplantater er det viktig med oppfølging slik at man unngår komplikasjoner.

Kapsel

Over tid vil kroppen danne en beskyttende hinne rundt en brystprotese, en såkalt kapsel. Dette er en naturlig prosess, og dannelse av kapsel skjer uavhengig av størrelse på protesen eller om protesen er rund eller dråpeformet.
Forskning viser imidlertid at grad av kapseldannelse varierer mellom de ulike protesemerkene. Dette har trolig å gjøre med det ytre proteseskallet (coatingen) som omgir protesen. Enkelte typer overflate på protesen viser seg i store studier å gi noe mer kapseldannelse enn andre.

Protesene som vi benytter ved Alero Helse er blant de protesene som gir minst kapseldannelse.
Det er også forskjell på om protesen ligger over- eller under brystmuskelen. Medisinske studier viser at man hyppigere utvikler kraftig kapsel ved proteser over muskel i forhold til under muskel.

Ufarlig prosess

Utvikling av kapsel er en naturlig og ufarlig prosess. Kapselen kan imidlertid gi symptomer etter hvert som den blir tykkere og begynner å krympe. Når kapselen utvikles kan brystet kjennes litt fastere, men fremdeles være naturlig og pent. Etter hvert som kapselen blir tykkere blir brystet stadig fastere å ta på og man kan også få endringer av brystformen. Til slutt kan brystet få et tydelig forandret og unaturlig utseende og man kan også oppleve ømhet og smerter. For de aller fleste er dette en langsom utvikling. Det er uvanlig å oppleve symptomgivende kapseldannelse før det har gått mange år etter brystoperasjonen

Hvert 10 år

Dersom du opplever endringer i brystene etter innleggelse av brystproteser bør du ta kontakt med en plastikkirurg. Over tid kan det oppstå endringer man selv ikke oppdager, og vi anbefaler derfor en gjøre en sjekk hvert 10 år. Ved en slik undersøkelse vil legen kunne finne ut om det er endringer i brystet ditt, og om det er noe som bør eller skal gjøres noe med.

Kontroll

Ved undersøkelse vil legen undersøke brystene dine og sjekke protesene for endringer og kapseldannelse. Ved behov vil du bli henvist for videre vurdering med ultralyd eller mammografi og fulgt opp i henhold til funn.

Dersom det er aktuelt vil du få en uforpliktende oversikt over hvilke behandlingsmuligheter som finnes

Gratis

Har du fått implantatene satt inn hos oss er kontrollen inkludert.

Brystreduksjon

Store, tunge og hengende bryster kan gi smerter i nakke, skuldre og rygg, gnag etter bh-stropper og problemer med å finne en bh som passer.

En stor byste kan være til hinder for fysisk aktivitet, og kan være belastende i en arbeidssituasjon. Noen føler at for store bryst og hengende bryster ikke er kosmetisk optimalt og at det medfører en sosial begrensning. Det kan være vanskelig å finne klær som passer. Plager på grunn av hypertrofi av mamma er svært vanlig og trolig underdiagnostisert.

Bryst­reduksjon

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse samtidig som brystene løftes opp. Dette gir en lettere byste med høyere beliggende brystvorter og bryster med et mer ungdommelig og strammere utseende. Dersom du har plager i rygg, nakke og skuldre eller gnag etter bh-stropper på grunn av store og tunge bryster er det dokumentert at en brystreduksjon har en helsegevinst i tillegg til den rent kosmetiske effekten. Våre kirurger har svært omfattende erfaring med denne typen kirurgi, og vi har hjulpet mange kvinner til et «lettere» liv!

Operasjonen

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse ved fjerning av fett, brystkjertel og overflødig hud. Samtidig løftes brystene opp og gis en strammere form. Tilsvarende gjøres ved en brystløft operasjon, men til forskjell endres ikke brystenes størrelse ved et brystløft. Selve operasjonen utføres i narkose og tar to til tre timer.

Strammere form

Det finnes flere ulike metoder for brystreduksjon. Etter diskusjon med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst.

Hovedsakelig skiller vi mellom vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt (ankersnitt). Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet. De ulike teknikkene gir et noe forskjellig kosmetisk sluttresultat og form på brystene i tillegg til de nevnte arrlinjene.

Ved operasjonen må som regel brystvorten løftes opp slik at den kommer høyere på brystet. Diameteren på brystvorten reduseres i forbindelse med operasjonen. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystkirurgi, og er opptatt av at en brystreduksjon er et kosmetisk inngrep såvel som at det skal lette funksjonelle plager. Det er viktig for oss å tilpasse dine bryst til din kropp, både funksjon og estetikk.

Diskret arr

Operasjonen etterlater et diskret arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt i ulik grad i folden under brystet. Vi legger stor vekt på at disse arrene blir så pene som mulig og syr derfor alltid med innvendig selvoppløsende tråd i flere lag.

Hva er forskjellen på en kosmetisk operasjon og operasjon på medisinsk indikasjon?

Ved en kosmetisk operasjon gjøres det et inngrep som både gir deg mindre bryster men som også har et sterkt fokus på et estetisk pent resultat. Det betyr at vi legger ned mye tid og arbeid på brystets form, på arr og proporsjoner. Du er selv med å bestemme hvor mye vev som skal fjernes og det er ingen nedre begrensning på dette.

En brystreduksjon på offentlig indikasjon er den samme operasjon, men det legges føringer på hvor mye brystvev som må fjernes. Hovedmålet er å lage et lettere bryst som gir mindre plager.

Er du særlig opptatt av det beste estetisk utsende eller dersom du ikke ønsker å fjerne så mye vev er det kansje rett og velge en kosmetisk operasjon. Ved et kosmetisk inngrep er også ventetid på konsultasjon og operasjon svært kort – du bestemmer selv når det passer.

Dersom det er medisinsk indikasjon for et inngrep med brystreduksjon kan du ha rett til sykemelding uavhengig av om du har betalt for inngrepet selv eller om det er dekket av det offentlige helsevesen.

Etter operasjonen

Etter operasjonen anbefales at du anvender en sports-bh i fire til seks uker. Den første måneden skal du unngå tunge løft og intensiv mosjon.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater.

Bytte brystproteser

Noen ganger hender det at man ønsker en annen størrelse på brystene eller rett og slett vil ta protesene ut. Dette er operasjoner Våre kirurger har lang erfaring med og som vi utfører jevnlig. Operasjonen kan gi deg et mykere og mer naturlig bryst og behandle eventuelle plager som eldre proteser kan gi

Når bør brystprotesene skiftes ut?

Vi anbefaler at brystproteser som gir plager skiftes ut med nye proteser eller fjernes. Plagene kan være ømhet i brystet, at brystene kjennes faste og harde eller at de endrer form. Dersom du synes at slike forandringer er akseptable er det som regel ingen grunn for å gjøre noe. Men dersom plagene blir for store er løsningen å skifte protesene eller å ta de ut. For noen betyr det dessverre at protesene må ut etter relativt kort tid, for andre kan brystprotesene gi glede over svært mange år. Alero Helse benytter blant annet proteser fra Mentor som har 10 års kapselgaranti – da vil et inngrep med å fjerne eller skifte proteser til en stor grad kunne dekkes av forsikring. Andre merker som Motiva har også ulike ordninger for kapseldannelse.

Nye og gamle proteser

Eldre brystproteser (som regel proteser lagt inn før ca år 2000) vil kunne lekke. Som regel foregår lekkasjen i kapselen i brystet slik at ikke silikon lekker ut i vevet. Protesene vi benytter ved Alero Helsei dag har alle livstidsgaranti. Det betyr at de er av svært høy kvalitet og tåler at du bruker kroppen din. I tillegg inneholder moderne proteser en silkongele og ikke silikonolje slik det var tidligere. Det betyr at det ikke er fare for at silikon skal lekke ut selv om det mot formodning skulle være et hull i proteseskallet.

Kapsel

Etter hvert som tiden går vil det alltid dannes et arr (kapsel) rundt en protese. Dette kan føre til at brystet kjennes fastere enn normalt, det kan gi ømhet og smerter ved trykk og det kan føre til at brystet endre utseende. Det er større fare for å utvikle kapsel dersom protesene ligger over muskelen. Kapsel kan dannes etter graviditet/amming og kapsel kan være ensidig og utvikle seg ulikt i brystene.

Behandling av kapsel er å fjerne protesene. Dersom kapselen er tykk og fast fjernes også kapsel i forbindelse med inngrepet. Dersom protesen ligger over muskel anbefaler vi ofte å skifte til protese under brystmuskelen. Dette gir mindre fare for å utvikle ny kapsel og gir et mykere og mer naturlig bryst. Det er som regel mulig å skifte til ny protese i forbindelse med at protesen fjernes, men i noen tilfeller må man legge inn ny protese under et annet inngrep noen måneder etter at protesen er fjernet.

Dagens proteser skal kunne ligge i brystet i mange år uten å gi plager

Se forøvrig også artikkelen om å fjerne brystproteser

Les mer om vår garanti her.

Mer informasjon om brystforstørring her

Mannebryst

Gynecomasti, eller brystutvikling hos menn, er vanlig forekommende. Et operativt inngrep kan fjerne det som ofte kan oppfattes som et kosmetisk skjemmende problem.

Operasjonen

Mannlig brystutvikling kan skyldes enten økt fettinnhold i brystet, forstørret brystkjertel, eller en kombinasjon av disse. Dersom brystet er svært stort eller slapt kan hudoverskuddet også medføre et problem.

Det finnes flere muligheter for å korrigere gynecomasti. Hva som er riktig i ditt tilfelle kan våre plastikkirurger vurdere ved en konsultasjon. Dersom det er mye fettvev i området kan vil det egne seg for fettsuging, da fjernes fettcellene permanent. Vi benytter maskinelle sug, spesielt utviklet for denne typen operasjon. Liposkulptur etterlater minimale arr.

Det kan være nødvendig å fjerne regulært brystvev fra brystet. Dette gjøres ved kirurgi, oftest med et snitt i huden på brystvorten. Heller ikke denne teknikken vil etterlate særlig arr. Dersom det er for mye hud må denne fjernes for at det skal bli et pent resultat, det finnes ulike teknikker for dette. Det gjøres en individuell vurdering i forhold til behov og hva som vil gi mest naturlig resultat, dette kan plastikkirurgen vurdere ved en konsultasjon.

Operasjonen tar 1-3 timer og gjøres i narkose.

Brystløft

Det er naturlig at brystene faller noe ned etter hvert som man blir eldre, etter graviditet eller overvekt. Noen er også født med bryster som naturlig henger mer enn ønskelig. Dette kan korrigeres kirurgisk.

Et brystløft innebærer at overflødig hud fjernes fra brystene og at brystvorten flyttes lenger opp på brystet. Brystvevet formes slik at brystene strammes opp og gis en rundere og mer ungdommelig form høyere opp på brystkassen. Et brystløft reduserer ikke brystenes størrelse, men former dem og strammer de opp.

Operasjonen

Brystløft utføres vanligvis i narkose i tillegg til lokalbedøvelse. Operasjonen tar vanligvis mellom to og tre timer.

Individuelt tilpasset

Det finnes flere ulike metoder for brystløft. De kan gi ulike arr på brystet og noe forskjellig kosmetisk uttrykk. Hva som passer for deg er avhengig av brystets utseende, brystvolum samt dine mål og forventninger. Våre kirurger velger en individuelt tilpasset teknikk ved operasjonene for å gi deg et best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

Ulike teknikker

Etter nøye diskusjoner med deg velger kirurgen den metoden som er best egnet for akkurat deg og dine bryst. Hovedsakelig skiller vi på vertikale og horisontale snitt. Det finnes også mange ulike varianter av disse. Den vanligste teknikken er det som gjerne kalles et T-snitt. Man får da et arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til brystveggen samt et arr under brystet. Arret ser ut som en omvendt T eller et anker. Ved den vertikale teknikken blir det ingen arr under brystet.

Ved operasjonen løftes brystvorten som regel opp slik at den blir liggende midt over brystet. Dette gir det kosmetisk mest optimale resultatet. I tillegg forsøker man å flytte eventuelt overflødig vev som strekker seg inn under armene frem mot brystet. Av og til kan det også være aktuelt å gjøre fettsuging av overskuddsvev som går inn under armene.

Proteser

Enkelte ganger kan det være ønskelig å gjøre en brystforstørrelse i samme operasjon som man utfører et brystløft. Man kan da legge inn proteser for å øke brystenes volum. Brystproteser bidrar også til å endre formen på brystene. Vi har alle typer silikon- og saltvannsproteser tilgjengelig. Kombinasjonen av brystløft og brystforstørrelse er svært vanlig. Arrmessig blir resultatet stort sett det samme som om man kun gjør et brystløft. Dette er et stort og komplisert inngrep, men det gir en sikker og varig forbedring av brystenes form og størrelse!

En periode etter et brystløft er det vanlig å ha redusert følelse i brystvortene. Dette vil som regel komme tilbake av seg selv, men av og til kan man oppleve permanent redusert sensibilitet.

En hver brystoperasjon medfører fare for fremtidige problemer med amming. Tenk gjennom hva dette innebærer før en eventuell operasjon. Vi anbefaler at man venter med operasjon i 6 måneder etter amming.

Etter operasjonen

Etter operasjonen får du en sports-bh av oss som du skal benytte som en bandasje den første tiden. Du bør unngå tunge løft og hard mosjon den første måneden etter inngrepet. Du kan dusje og stelle deg som vanlig etter tre dager. Vi legger stor vekt på at arrene skal bli så diskrete som mulig. Vi syr derfor alltid med innvendig selvoppløselig tråd i mange lag, og anbefaler at du teiper arrene med papirteip i tre måneder etter operasjonen for et penest mulig resultat. Det er meget viktig at du følger det avtalte kontrollopplegget for å sikre et godt sluttresultat.

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste! Våre kirurger er kjent for meget gode kirurgiske resultater.

Plastisk kirurgi

Alero Helse er en seriøs tilbyder av kosmetiske inngrep og plastisk kirurgi. Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.