Ansiktskirurgi krever presisjon, erfaring og estetisk blikk. Vår plastikkirurg har den erfaringen og tryggheten som skal til for å sikre et best mulig resultat. Vi er opptatt av at kosmetisk kirurgi skal gi et mest mulig naturlig og varig resultat.

Vi tilbyr alle former for ansiktskirurgi, og gir deg en faglig vurdering av dine ønsker. Vi vil ved en konsultasjon foreta en profesjonell evaluering av ditt ansikt og gi deg forslag til ulike behandlinger som passer til dine ønsker

Ansiktsløft (facelift)

Etter hvert som en eldes skjer det mange forandringer i ansiktet. Huden blir tynnere og slappere, fettdepotene siger ned og gir mer markerte overganger og linjer langs kjevelinjen, under øynene og i kinnene. Ansiktets utseende svarer ikke alltid til den alder en selv føler seg som. Det finnes mange ulike metoder for å gi en friskere ansiktskontur, stramme hud og glatte ut rynker. Det som gir den største og mest varige endringen er et ansiktsløft (facelift), evt et halsløft dersom det kun er hals og nedre ansikt som er problemet.

Et ansiktsløft (facelift) strammer opp ansiktstrekkene, fjerner løs hud og rynker, trekker fett og muskulatur opp og gir en foryngende effekt. Spesielt kinn, kjeve, hakeparti, nedre del av ansiktet og hals blir markert strammere. Ved et halsløft er det kun fokus på halsen og evt kjevelinjen.

Ulike metoder

Det finnes mange ulike teknikker for ansiktsløft (facelift). Våre kirurger ved Alero Helse behersker ulike metoder og kan fortelle deg hva som vil passe best for deg og ditt ansikt. Ved et halsløft begynner gjerne operasjonen med en fettsuging av hals før man gjør oppstramming av den overfladiske halsmuskelen med et snitt bak øret.

Operasjonen

Ved et klassisk ansiktsløft (facelift) anvendes en teknikk for innvendig oppstramming av bindevevet, også kalt SMAS-løft. Dette gir et mer langvarig og naturlig resultat enn andre typer ansiktsløft (facelift). Vi utfører ofte en form for ansiktsløft som kalles MACS-løft. Dette gir et vertikalt løft og et kort arr. Arret ligger like forran øret og opp i hårfestet og pleier å bli svært diskret og nærmest ikke synlig. Operasjonen tar to til fire timer og utføres i narkose.

Et halsløft strammer kun hals og nedre del av ansiktet. Operasjonen kan gjerne utføres i lokalbedøvelse med beroligende medikamenter og tar ca 2 timer.

Det finnes også mindre omfattende ansiktsløft (facelift) som passer for deg som ikke ønsker et så stort inngrep. Vi tilbyr et såkalt Optimum Mobilitylift som medfører betydelig kortere helingstid.

Ved overskuddshud og poser rundt øynene kan det også være aktuelt med øyelokksoperasjon i samme inngrep. Dersom øyebryn har en hengende form kan det utføres et brynløft eller panneløft under samme operasjon. Ofte gjøres også fett-transplantasjon samtidig med ansiktsløft for å gi økt volum i ansiktet og ytterligere «glød» i huden.

Røyking

Det er en forutsetning for operasjon at du har sluttet å røyke siste fire uker innen operasjonen. Dette fordi røyking har negativ effekt på blodsirkulasjonen, hemmer sårtilhelingen og øker faren for infeksjon.

Etter operasjonen

Etter operasjonen benyttes som regel tape eller bandasje under haken og over kinnene i noen dager. Stingene fjernes etter 1 til 2 uker. Arrene etter et ansiktsløft (facelift) er normalt svært lite synlige. Det vil imidlertid være noe hevelse og blåmerker i huden, men dette går vanligvis over etter 1-2 uker.

Spesialister

Våre kirurger er svært erfarne plastikkirurger..

Våre plastikkirurger utfører alle typer ansikskirurgi, som liposkulptur av dobbelthake, kosmetisk nesekirurgi, øyelokkskirurgi og operasjoner for utstående ører med svært gode resultat.

Priser

Prisen for ansiktsløft (facelift) og halsløft avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det ofte erfaringen til kirurgen som er avgjørende for resultatet. Våre plastikkirurger er kjent for sine meget gode kirurgiske resultater.

Øyelokksoperasjon

Øyelokkoperasjon er et av de vanligst utførte plastikkirurgiske inngrep. Etter hvert som man eldes svekkes elastisiteten i huden, fettdepoter rundt øynene kan bli mer fremtredende og øyebrynene trekkes nedover. Pannen vil også sige ned med alderen og huden på øvre øyelokk legger seg ut over øyelokkskanten. Mange opplever at tunge øvre øyelokk gir hodepine, tunghet i pannen og redusert sidesyn. En øyelokksplastikk gir et mer våkent utseende og et «skarpere blikk».

Skånsomt inngrep

En øyelokkoperasjon er et inngrep med svært lite komplikasjoner. Allerede noen måneder etter operasjonen vil operasjonsarrene være lite synlige, og du vil få et naturlig, våkent og mer «friskt» utseende rundt øynene.

Andre alternativer

Det er verd å merke seg at en operasjon med panneløft, eventuelt injeksjonsbehandlinger med for eksempel Teosyal eller eget fett kan være bedre alternativer enn øyelokkoperasjon for noen pasienter.

Ferdig operert på en time

Operasjonen utføres dagkirurgisk, dvs at du drar hjem samme dag du blir operert. Øyelokkoperasjon utføres som regel i lokalbedøvelse med et tillegg av beroligende medisiner. Du kan selvsagt også få full narkose dersom det er ønskelig.

Selve inngrepet er smertefritt og tar omtrent en time. Du vil være på avdelingen i totalt 2-3 timer i forbindelse med operasjonen.

Ofte kan det være ønske om å operere både nedre øyelokk og øvre øyelokk samtidig. Da gjøres inngrepet gjerne i narkose.

Priser

Prisen for operasjonen avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det erfaringen til kirurgen som er det viktigste. Vår plastikkirurg er kjent for meget gode kirurgiske resultater.

Utstående ører

Utstående ører er vanlig forekommende, enten at bare det ene eller begge ørene er utstående. Noen ganger er ikke problemet at hele øret står ut, men bare øreflippen eller at øremuslingen er dyp. Dersom det er til sjenanse for deg er det indikasjon for en vurdering hos oss.

Øreoperasjon

Ørekorreksjoner er et svært vanlige inngrep for både barn og voksne. Kosmetisk operasjon av utstående ører endrer vinkelen mellom øret og hodet og kan tilføre form til selve øret. Resultatet avhenger av en rekke faktorer som tykkelse og form på øret, mengde brusk, type hud, arvelige faktorer, ansiktsform og alder. Operasjonen består i å mykgjøre og omforme ørets brusk slik at øremuslingen blir liggende mer inn mot siden av hodet. Operasjonen foregår på ørets bakside slik at arrene i huden blir minst mulig synlige. Selve operasjonen utføres oftest med lokalbedøvelse og tar 1-2 timer. Hos barn kan det være aktuelt å uføre operasjonen i narkose. Hudsnittene sys igjen med tråd som løser seg opp av seg selv, så det er som regel ingen sting som må fjernes.

Før operasjonen

Før operasjonen møter du til konsultasjon og undersøkelse hos kirurgen. Sammen går dere gjennom behov og forventninger for operasjonen.

Etter operasjonen

Etter operasjonen legges det en bandasje over ørene som tas av etter 7-10 dager. Etter at bandasjen er fjernet vil du umiddelbart kunne se resultatet og det vil ikke være veldig synlig at du er operert. Vi anbefaler at du bruker lue eller pannebånd i enkelte situasjoner en tid etter operasjonen for å hindre at øret ved et uhell brettes tilbake.

Vårt mål

Vi er opptatt av at øret er en viktig del av ditt utseende. Det betyr at vi legger stor vekt på det kosmetiske ved en øreoperasjon. Vårt mål er at du skal få et mest mulig naturlig resultat og det skal være minst mulig være synlig at du er operert.

Priser

Prisen for operasjonen avhenger av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Den dekker alle kostnader relatert til operasjonen, inkludert oppfølging etterpå. Av og til kan det være nødvendig med en mindre etter korreksjon etter selve hovedoperasjonen. Det kan tilkomme en kostnad for dette.

Halsløft

Halsløft er en kirurgisk metode for å fjerne overflødig hud på halsen. Målet er gjerne å gi ansiktet et mer ungdommelig utseende.

Vanligvis gjøres inngrepet samtidig med ansiktsløft fordi man kan få et hudoverskudd foran øret når huden på halsen strammes. I tillegg er man ofte løs både på halsen og langs kjevekammen. Man kan gjøre et isolert løft hos de som ikke har mye løs hud på halsen

Halsløft kan gjøres på flere måter. Det kan gjøres enkelt og det kan gjøres mer avansert. Utgangspunktet bestemmer hvilken metode som er best egnet hos deg. Har du mye løs hud på halsen, og spesielt under haken, trenger du ofte et fullt halsløft.

Det vanligste er å plassere arrene bak ørene og inn i hårfestet, eventuelt med et skjult arr foran øret og eventuelt med et lite arr (godt skjult) under haken.

I noen tilfeller kan det fjernes hud under haken alene, men det gir ofte et arr som er synlig og derfor sjelden en anbefalt metode

Gode kandidater for ansiktsløft og halsløft er vanligvis:

  • Friske
  • Ikke-røykere
  • Pasienter med en positiv innstilling og realistiske forventninger
  • Alder over 40 år, men yngre pasienter kan også bli vurdert hvis de er gode kandidater

Stor-røykere er ikke gode kandidater for plastikk kirurgi fordi de har økt sjanse for komplikasjoner under narkose. Hvis du røyker vil du bli spurt om og slutte minst to måneder før operasjonen, da røyking også kan føre til komplikasjoner etter operasjonen og vanskeliggjøre sårtilhelingen. Røykere får for eksempel oftere stygge arr, nekrose, og sårruptur

Priser

Prisen for operasjonen er avhengig av utgangspunktet og hvilken teknikk som velges. Prisene inkluderer alle kostnader relatert til operasjonen og nødvendig oppfølging etterpå.

Husk at selv om pris, service og operasjonsmetode er viktig, er det kirurgens erfaring som er det avgjørende. Våre kirurger er velkjent for meget gode kirurgiske resultater

Fettransplantasjon ansikt

Fettransplantasjon innebærer å flytte eget fett fra ett sted til et annet. Et transplantat av eget fett gir en permanent konturendring og brukes gjerne til å gi mer volum i ansikt eller bryst, eller til å fylle ut defekter etter arr og skader. Fett-transplantasjon gir bedre hudkvalitet og kan også brukes til å redusere overfladiske rynker eller å forstørre leppene.

Fettransplantasjon gir varige og naturlige resultater. I tillegg oppnår en reduksjon av fettdepoter der fettet høstes!

Spesiell teknikk

Å flytte fett fra ett sted til et annet på samme pasient er en gammel og velkjent operasjonsmetode. Det var imidlertid ikke før på 1980-tallet av teknikkene ble så gode at man kunne garantere sikre resultater.

Den moderne metoden for fett-transplantasjon ble opprinnelig utviklet ved Tribeca Plastic Surgery Clinic i New York, USA, ved dr Coleman. Etter dette er prosedyrene ytterligere raffinert ved dr Patrick L Tonnard og dr Alexis Verpaele ved Coupure Centrum i Gent. Dr Rosenberg har besøkt de mest respekterte klinikkene i Europa for å lære teknikken, og er også utdannet fra Coupure Centrum. Metodene vi benytter i dag er vel utprøvde og gir et sikkert sluttresultat. Vi benytter alltid de nyeste og best dokumenterte teknikker og utstyr for å sikre et best mulig resultat.

Med fett-transplantasjon får du et naturlig og varig resultat med mer volum i ønsket område samtidig som du får en fettsuging i et annet ønsket område. Fettet som flyttes er ditt eget, og vil ikke frastøtes over tid. I motsetning til en protese eller en kunstig laget filler er en fett-transplantasjon evigvarende.

Godt egnet metode

Fett-transplantasjon er svært godt egnet for å gi volum i ansiktet. Etter hvert som man eldes siger noe av fettet som er med på å gi form til ansiktet ned. Injeksjon av fett langs kinnbein og under øynene gir en løftende effekt som gjør at man ser «freshere» og mer opplagt ut. Det er ofte ikke så mye som skal til, og det er viktig at resultatet blir naturlig og pent. Du skal se ut som deg selv og kjenne deg vel. Et annet område som egner seg godt, og som mange ikke er klar over, er over øvre øyelokk. Etter hvert som man blir eldre har øyehulen en tendens til å se dypere ut («hollow eyes»). Å legge fett langs beinkanten her har en utrolig foryngende effekt. Dette gjøres ofte i forbindelse med en øvre øyelokksplastikk.

Fett-transplantasjon kan også brukes til leppeforstørrelse og til å redusere overfladiske rynker. Dette gjøres ved en teknikk som gjerne kalles SNIF. Resultatene er langvarige og det er svært få komplikasjoner.

Plastisk kirurgi

Alero Helse er en seriøs tilbyder av kosmetiske inngrep og plastisk kirurgi. Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.