Øre, nese
og hals

Allergi

Vi utfører allergisk testing mot diverse pollen, husstøv, pelsdyr og sopp.

Vi kan også tilby hyposensibilisering(allergi-vaksinering) som gis peroralt(tabletter).

Vi utfører ikke vaksinering med injeksjoner.

Trykk på linkene under for mer informasjon om astma, allergi og pollenvarsel!

Les mer

Før og etter mandel operasjon

Barn bør være eldre enn 3 år når vi skal gjøre en mandeloperasjon. Dette for sikkerheten til barnet ift til narkose og operasjon. Hos de fleste barn vil man samtidig sjekke polyppen og kanskje fjerne denne i samme narkose hvis polyppen er stor(adenotomi).

Les mer

Mandler

Indikasjoner for mandeloperasjon

Les mer

Snorking

Snorking kan være en utfordring i mange forhold da lydnivået kan være forstyrrende. De siste tiårene har det også blitt mer fokus på pustestopp og hvordan dette kan gi høyt blodtrykk med påfølgende hjertesykdommer. Mange pustestopp kan også gi økt risiko for hjerneslag. Hyppige pustestopp kan typisk gi:- dårlig søvnkvalitet- noen kan våkne om natten av pustestopp med følelsen av åndenød og hjertebank- hodepine om morgenen- uttalt følelse av tretthet For å sjekke om man har for mange pustestopp gjennom natten må det gjøres en søvnregistrering.

Les mer

Svimmelhet

Svimmelhet finnes i mange former og arter seg på mange ulike måter.Vår utfordring som ØNH-leger er å finne ut om svimmelheten har noe med øret/balanseorganet å gjøre.

Les mer

Neseskillevegg

Gamle neseskader kan gi skjevheter innvendig i nesen som kan føre til nedsatt luftpassasje.

Les mer

Tett nese

Nesetetthet kan forårsakes av store nesemuslinger kombinert med hovne nese­slimhinner.

Les mer

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.